Sportpaleis Antwerpen

Sportpaleis Antwerpen
  • Opdrachtgever / Bouwheer : Antwerps Sportpaleis NV
  • Studiebureau: Van Reeth bvba
  • Locatie: Schijnpoortweg 119, 2170 Merksem
  • Periode: 2011

Om de bezoekerscapaciteit in de centrale hal te verhogen, de luchtkwaliteit in het volledige gebouw aanzienlijk te verbeteren en energie-efficiëntie te verzekeren, deed het Sportpaleis een beroep op Zaman. Zaman installeerde een op maat gemaakt ventilatiesysteem voor de opwarming van de centrale concertzaal dat bestond uit 4 luchtgroepen (2 x 43.000 m3/u. en 2 x 88.000 m3/u.). Het volledige systeem beschikt over frequentiegestuurde ventilatoren en modulerende gasbranders en er werd een mengsectie voor retourlucht voorzien. Het kanalenstelsel voor de luchtverdeling werd ook voorzien van gemotoriseerde kleppen zodat het mogelijk is om selectief bepaalde zones wel of niet te verwarmen. Het verwarmingssysteem kreeg ook jetroosters met hoge inductie voor de luchtstuwing tot aan het middenplein.

Zaman plaatste ook een nieuw ventilatiesysteem voor verse luchttoevoer in de centrale concertzaal. Hiervoor werden 4 luchtgroepen (15.000 m3/h) geïnstalleerd met telkens een sectie voor 100% verse luchtname, frequentiegestuurde ventilatoren en modulerende gasbranders. Het kanalenstelsel voor de luchtverdeling kreeg net als het ventilatiesysteem voor de opwarming gemotoriseerde kleppen voor selectief gebruik, maar werd daarnaast ook voorzien van ventilatiekousen voor een gelijkmatige luchttoevoer en -verdeling in de ruimte. Ook in de VIP-lounge werd een ventilatiesysteem voor verwarming en verse luchttoevoer voorzien en de sanitaire ruimte werd met een afvoer-ventilatiesysteem uitgerust.

Uw project bespreken?

Neem contact op

Jobs

Zaman is op zoek naar talenten (M/V)

In ons bedrijf heeft iedereen zijn taak en is er weinig of geen hiërarchie. Iedereen is heel toegankelijk en deuren staan gewoon open. We zijn een familiale onderneming, waar snel beslist wordt en directe feedback gegeven wordt indien nodig.

Ontdek onze vacatures

Onze tevreden klanten

GLS
imec
Universiteit Gent
Upgrade Estate
Geers-Meskens
Sbat
Ghelamco
Be-At
Graphius